Opilci na silnici. Tentokrát v sedlech bicyklů

Opilci na silnici. Tentokrát v sedlech bicyklů
ilustrační foto

Mnozí z nás si stále neuvědomují, že i cyklista je účastníkem silničního provozu a jako takový musí dodržovat předpisy. Přesto stále usedáme do sedel kol pod vlivem alkoholu a vydáváme se na cesty. Policisté odhalili o víkendu hned dva na mol opilé cyklisty. Ženu - hned dvakrát.

V pátek 13. září odpoledne prováděli policisté dohled nad silničním provozem v obci Smržice. „Po 15 hodině u místního hřiště zastavili 39letého cyklistu, kterého vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Cyklista nadýchal 2,43 ‰ alkoholu. Devětatřicetiletý muž s naměřenou hodnotou souhlasil. Po sepsání přestupku policisté cyklistovi zakázali další jízdu," uvedla policejní muvčí Tereza Neubauerová.

O hodinu a půl pak jiná policejní hlídka potkala v Němčicích nad Hanou 38letou cyklistku, která na kole jela velmi nejistě a kličkovala po silnici. Policisté ženu zastavili a provedli u ní zkoušku na alkohol. „Osmatřicetiletá žena při ní nadýchala 3,11 ‰ alkoholu. I této cyklistce policisté zakázali další jízdu, protože nebyla nebezpečná pouze sobě, ale ohrožovala i ostatní účastníky silničního provozu. Cyklistka však zákazu nedbala a o tři hodiny později se s policisty na jiné ulici potkala znovu. Přístroj Dräger tentokrát naměřil hodnotu 3,38 ‰ alkoholu. Žena policistům uvedla, že do osmé hodiny večer vypila 4 l vína a 14 točených piv," doplnila mluvčí. (red)

Ilustrační foto: PČR

Komentáře

Dejte do aut povinně čidla-naměří chlast a nenastartuje.Ostatní bych zas tak neřešil.

Poslat nový komentář