Cyklisté pod vlivem alkoholu. Hned čtyři

Cyklisté pod vlivem alkoholu. Hned čtyři
ilustrační foto

Včera mezi dvacátou první hodinou a půlnocí odhalili prostějovští policisté čtyři cyklisty pod vlivem alkoholu.

Prvního kontrolovali na Husově náměstí. Ten se přiznal, že vypil před jízdou dvě piva. Dechová zkouška požití alkoholu potvrdila, protože nadýchal 0,5 promile. „Dalšího hříšníka, nebo spíš hříšnici, zastavila hlídka o hodinu později v Martinákově ulici, protože žena po uvedené ulici kličkovala a její jízda byla očividně nekoordinovaná. Dechová zkouška s hodnotou 1,67 promile alkoholu v dechu byla výsledkem jejího předchozího vypití pěti panáků tvrdého alkoholu," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dalšího cyklistu s pozitivním testem na předchozí požití alkoholických nápojů zastavila a kontrolovala hlídka policistů v Sokolské ulici. Výtečník uvedl, že vypil tři piva a s naměřenými hodnotami 0,77 a 0,79 promile souhlasil. Posledního cyklistu zastavila hlídka pár minut po dvacáté třetí hodině ve Svatoplukově ulici. Také on se přiznal k požití sedmi půllitrů piva, které vypil v průběhu odpoledne a večera a při dechové zkoušce se hladina zastavila na 0,94 promile.

„Všichni cyklisté s naměřenými hodnotami souhlasili a po kontrole odešli po svých. Jejich protiprávní jednání bude řešit příslušný správní orgán," doplnila Zajícová. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář