Kamioňák přehlédl cyklistku. A přejel ji

Kamioňák přehlédl cyklistku. A přejel ji
ilustrační foto
Další fotky: 
Kamioňák přehlédl cyklistku. A přejel ji
Kamioňák přehlédl cyklistku. A přejel ji

Včera v pět hodin odpoledne jel řidič s nákladní soupravou tvořenou tahačem s návěsem po silnici I/47 ve směru od Lipníku nad Bečvou v Hranicích. Při najíždění vpravo do tříramenné křižovatky na ulici Tř. 1. máje před restaurací Monika, přehlédl po hlavní silnici jedoucí z levé strany 42letou cyklistku, která jela ve vyhrazeném pruhu pro cyklisty.

„Žena se snažila střetu s nákladním vozidlem vyhnout a začala uhýbat co nejvíc vlevo, směrem ke středu komunikace, ale ani tímto manévrem, s ohledem na krátkou vzdálenost, se jí nepodařilo srážce zabránit. Cyklistka upadla na komunikaci, kde ji nákladní souprava přejela a vzápětí odhodila na středový ostrůvek, kde ji první pomoc poskytli svědci nehody. Jízdní kolo zůstalo zaklíněné pod přední částí tahače," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že žena byla velmi vážně zraněna a převezena do Fakultní nemocnice Olomouc.

Požití alkoholu u řidiče bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou a u poškozené byl nařízen za tímto účelem odběr krve. Materiální škoda byla předběžně vyčíslena na 8 000 Kč. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář