Kluk přišel o kus prstu při jízdě na koloběžce. Přišili mu ho v nemocnici

Kluk přišel o kus prstu při jízdě na koloběžce. Přišili mu ho v nemocnici
ilustrační foto

Krátce před koncem služby prováděla hlídka přerovských strážníků kontrolu prostoru kolem skateparku. Při příjezdu strážníci zpozorovali skrumáž osob a rozhodli se situaci prověřit. Na místě zjistili malého chlapce, který silně krvácel z ruky. Jeho přítomný otec strážníkům sdělil, že si hoch právě způsobil na koloběžce vážné zranění ruky a přišel o část prstu.

Hlídka ihned poskytla chlapci první pomoc a vyslala otce pátrat po amputované části prstu. Když ho nalezl, naložili strážníci chlapce do služebního vozidla a i s prstem vyrazili do nemocnice. Jeden ze strážníků po celou dobu kontroloval zdravotní stav zraněného chlapce a utěšoval ho. Po příjezdu do nemocnice s hochem hlídka setrvala do doby, než přijel jeho otec, který se musel postarat o druhého syna.

„Podle zpráv se hoch v nočních hodinách podrobil operaci a je padesátiprocentní šance, že se prst díky včasnému zákroku podaří zachránit. Poděkování patří i chodcům, kteří umožnili rychlý a bezpečný přesun přes lávku u tenisových kurtů," uvedl zástupce ředitele MP Přerov Miroslav Kominek. (red)

Foto: MP Přerov

Poslat nový komentář