Na návštěvě si dával do nosu. V půjčeném autě pak havaroval

Na návštěvě si dával do nosu. V půjčeném autě pak havaroval
ilustrační foto

V neděli 29. září 2019 před třetí hodinou v noci došlo v obci na Prostějovsku k havárii osobního automobilu značky Mazda. Dle dosavadního šetření havárii zřejmě způsobil dvacetiletý muž, který večer v domě majitele vozidla, společně s dalšími lidmi, popíjel alkohol. Bez jeho vědomí si pak mladík vozidlo „vypůjčil“.

„Nedojel však daleko a ještě v obci narazil do vyvýšeného obrubníku. S poškozeným vozidlem se poté vrátil na místo, odkud vyjel a klíče vrátil na místo, odkud si je vypůjčil. Zranění osob při dopravní nehodě nebylo zjištěno. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že majitel vozidla jeho poškození zjistil až v dopoledních hodinách a věc oznámil na linku 158. Na místo přivolaní policisté u podezřelého muže provedenými dechovými zkouškami změřili hodnoty 0,22 a 0,27 ‰ alkoholu v dechu. S výsledky dechových zkoušek podezřelý souhlasil a přiznal vypití několika odlivek vodky před noční jízdou.

Muž, který navíc není držitelem příslušného řidičského oprávnění, je pro své jednání podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu a také z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář