Kolektivní bitka vynesla obvinění šesti lidem

Kolektivní bitka vynesla obvinění šesti lidem
ilustrační foto

Dne 7. června 2019 došlo v Kojetíně na Masarykově náměstí po vzájemné slovní rozepři k napadání mezi dvěma skupinami místních obyvatel a poškození vozidla. O případu PvNovinky informovaly.

„Dle doposud zjištěných informací skupina pěti mužů nejprve za pomoci kovových tyčí, sekery a teleskopického obušku poškodila vozidlo Š Octavia. Rozbili okna, urazili zpětná zrcátka, promáčkli dveře a rozbili přední a zadní světla. Pak fyzicky napadli 30letého muže, kdy ho minimálně dvakrát udeřili kovovou tyčí do hlavy a zblízka na něj dvakrát vystřelili z plynové pistole. Zranění utrpěl i další o dva roky mladší muž," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že agresivní skupina slovně urážela a vyhrožovala obyvatelům jednoho z domů. Na vozidle vznikla škoda předběžně vyčíslena na 30 000 Kč.

V úterý 8. října 2019 zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou mladistvých a čtyř zletilých osob, které byly obviněny z trestných činů poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za které trestní zákoník stanoví maximální trest odnětí svobody až na tři léta. „V souvislosti s touto událostí je nadále vedeno vyšetřování, proto nebudeme k případu sdělovat další doplňující informace, a to až do skončení vyšetřování," doplnila včera mluvčí. (ber)

Ilustrační foto: PČR

Komentáře

Bouchly saze

Poslat nový komentář