Vynalézaví zloději. Zkušenostmi se pochlubili strážníci

Vynalézaví zloději. Zkušenostmi se pochlubili strážníci
ilustrační foto

Modusem operandi krádeží v obchodech se zabývali přerovští strážníci. Nešlo o to, co se krade, ale jak.

„Nejčastěji nám v průběhu tohoto roku lidé kradli zboží za pomoci přepravních pomůcek – batohů, kabelek a tašek (85 x). Není důležité, z čeho tašky jsou, zda sportovní látkové nebo igelitky, avšak věřte, že síťovka fakt není dobrý nápad pro skryté nošení lupu," říká mluvčí strážníků Miroslav Komínek. „Ve statistice nám udělala trochu zmatek podprsenka, kdy jsme nevěděli, zda ji počítat do přepravních pomůcek nebo do oděvů, ale nakonec jsme zvolili neutrální kolonku „pod oděvem“," dodal.

Je vhodné podotknout, že krádeže „pod oděvem“, jsou častější v zimním období, což je tak nějak logické. Prostě v srpnu jste v hubertusu poměrně nápadní. Takže pod šatstvo ukryli pachatelé zboží ve 24 případech. V kapsách pak ve 34 případech. V neposlední řadě je také oblíbenou zlodějskou pomůckou dětský kočárek. Překvapivě v této disciplíně dominují ženy nad muži, a to v poměru 15:0. No, a zbytek krádeží jsou pak většinou pokusy odnést věc přímo, ať v ruce nebo na těle (hlava, nohy, chodidla…). Specifickou kategorií je „intra corpus“, aneb co jsem požil, už nevydám.

„Jak se zdá, nejsou zloději příliš nápadití (což je jen dobře) a doufáme, že si nevezmou příklad ze svého předchůdce, který chtěl před pár léty za pomocí indulony využít zkušeností z nápravného zařízení a pronést přes bezpečnostní rám přehrávač mp4. Intra corpus," doplnil mluvčí. (ber)

Foto: MPPR

Komentáře

Kdyby měly příslušnice blíže nespecifikovaného etnika žijící z našich daní v obchodě více času, tak odnesou i karton cigaret "in vagina" :-)

Poslat nový komentář