Pátrání po ztraceném houbaři bylo ukončeno. Smutně

Pátrání po ztraceném houbaři bylo ukončeno. Smutně
Foto PČR
Další fotky: 
Pátrání po ztraceném houbaři bylo ukončeno. Smutně

Od včerejšího večera probíhala rozsáhlá pátrací akce po třiasedmdesátiletém houbaři, který byl naposledy spatřen včera v lese mezi obcemi Kandia a Slavíkov na Prostějovsku. Pátrání skončilo, bohužel, smutně.

Policisté ihned zorganizovali pátrací akci, při které však muže nenašli, přestože ho hledali až do pozdních nočních hodin i s využitím služebních psů a policejního vrtulníku s termovizí. S ohledem na podmínky bylo rozhodnuto, že pátrání bude přerušeno do ranních hodin. Ráno se pod policejním velením v místě shromáždilo na sedm desítek pátračů z řad Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, jednotek sborů dobrovolných hasičů z okolních obcí, ale také dobrovolní kynologové z různých míst Moravy a do akce byl znovu povolán vrtulník s termovizí. Během dne se pak počet zapojených osob rozrostl na více než stovku pátračů.

"Po náročném několikahodinovém prohledávání lokality, které komplikoval těžký terén a místy velice hustá vegetace, byl muž krátce po patnácté hodině nalezen několik kilometrů od místa, kde pátrání začalo. Bohužel bez známek života," sdělil PvNovinkám policejní František Kořínek. (ber)

 

Poslat nový komentář