Zboží pronesl přes samoobslužnou pokladnu. Chytili ho

Zboží pronesl přes samoobslužnou pokladnu. Chytili ho
ilustrační foto

Dne 9. 11. ve večerních hodinách oznámil prostřednictvím linky 156 pracovník ostrahy obchodního domu na Okružní ulici, že pronásleduje dva muže, kteří odcizili v obchodě alkohol.

Na místo vyslaná hlídka strážníků kontaktovala oznamovatele. „Ten hlídce uvedl, že mladší muž platil zboží u samoobslužné pokladny a pravděpodobně vložil do platebního terminálu bankovku nesprávně. I přes to, že monitor na chybu upozornil, vzal zboží i bankovku a z místa i s kamarádem odešel. Po dvou hodinách se do obchodu dvojice vrátila. Ostrahou byli muži zkontaktováni a požádáni o uhrazení nezaplaceného zboží a setrvání na místě do příjezdu policie. To pánové odmítli a z místa opět odešli. Proto je oznamovatel pronásledoval a jejich pohyb hlásil na linku 156," uvedla strážník Tereza Greplová.

Strážníci muže zastihli nedaleko u vchodu do domu. Po prokázání totožnosti 49letý muž uvedl, že se na krádeži nepodílel. To potvrdil i oznamovatel. Druhý muž odmítal strážníkům svoji totožnost prokázat. K jejímu zjištění byl předveden na Policii ČR. „Předvedení se muž bránil, kladl aktivní odpor, snažil se napadat strážníky, proto byly použity donucovací prostředky (pouta). Svým jednáním je jednačtyřicetiletý muž důvodně podezřelý z přestupku proti majetku. Tím, že neuposlechl výzvy úřední osoby, se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku," doplnila Greplová. Všechny zúčastněné osoby hlídka poučila o předání a dořešení celé věci příslušnému správnímu orgánu. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář