Během týdne skončili na záchytce tři lidé. Rekordmanka měla v dechu přes 4 promile

Během týdne skončili na záchytce tři lidé. Rekordmanka měla v dechu přes 4 promile
ilustrační foto

První podnapilou osobu prostějovští strážníci řešili 16. listopadu před čtvrtou hodinou ranní. Muž pod vlivem alkoholu nejprve napadl jiného muže a ženu. Poté zaútočil i na jednoho ze zakročujících strážníků. Proti agresivnímu pachateli strážníci použili donucovací prostředky. Muž skončil v poutech. Orientační dechovou zkouškou u něj změřena hodnota 2,09 promile alkoholu v dechu. K posouzení jeho zdravotního stavu byl na místo přivolán lékař.Ten rozhodl o převozu na záchytnou protialkoholní stanici v Olomouci.

Další podnapilou osobu nahlásila oznamovatelka dne 18. listopadu v odpoledních hodinách. Tentokrát se jednalo o devětašedesátiletou ženu bez domova. Ta ležela bezvládně na parkovišti u obchodního domu na Vrahovické ulici. Při orientační dechové zkoušce nadýchala 2,32 promile. Na místo přivolán lékař. Rozhodnuto o jejím umístění v protialkoholické záchytné stanici.

Třetí opilou osobu zaznamenala autohlídka při kontrolní činnosti v odpoledních hodinách dne 21. listopadu. I v tomto případě se jednalo o ženu. Ta na místě konzumovala lahev tvrdého alkoholu, pokřikovala na kolemjdoucí. Vlivem požitého alkoholu nebyla schopna stát na nohou, nekontrolovala své chování. "Při orientační dechové zkoušce u ní byla naměřena hodnota 4,09 promile alkoholu?ů uvedla strážník Tereza Greplová. I v tomto případě šestapadesátiletou ženu před převozem na záchytku prohlédl lékař a schválil její umístění v tomto zdravotnickém zařízení.

Přestupkové jednání všech tří osob projedná příslušný správní orgán. (red)

Ilustrační foto: MP

Komentáře

Takový 3 směny v kamenolomu a bylo by po opici.

Poslat nový komentář