V průběhu dne strážníky zaměstnávala dvojice bratrů

V průběhu dne strážníky zaměstnávala dvojice bratrů
ilustrační foto

První událost byla nahlášena 30. 11. 2019 dvě hodiny po poledni. Dle oznamovatele se měli oba pánové nevhodně chovat k obsluze občerstvení. To ovšem obsluha hlídce popřela.

Při odchodu dvojice z provozovny zaznamenal MKDS, že jeden z bratrů odhodil plechovku od nápoje na zem. Hlídkou byla dvojice zastižena. Oba pánové byli v podnapilém stavu. Devětadvacetiletý muž se k odhození plechovky přiznal a uvedl, že ji chtěl vhodit do odpadkového koše, což se mu nepovedlo. Tím, že znečistil veřejné prostranství je důvodně podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Dále se dopustil přestupku proti zákonu o občanských průkazech, jelikož v průběhu řešení celé situace nasedl do taxíku a nechal se z místa odvézt. Přitom ponechal svůj průkaz totožnosti strážníkovi. Tím porušil povinnost chránit občanský průkaz proti ztrátě, odcizení, poškození, zničení nebo zneužití.

V podvečer téhož dne se strážníci s povedenou dvojicí setkali znovu. „Tentokrát bylo oznámeno vzájemné napadání mezi dvojicí opilých mužů v prostorách hlavního nádraží. Oba bratry hlídka opět zkontaktovala. Pánové vyzváni k provedení orientační dechové zkoušky. Devětadvacetiletý muž nadýchal 2,22 promile a u jeho bratra přístroj zaznamenal 2,46 promile. K fyzické potyčce se přiznali. Sedmadvacetiletý muž hlídce uvedl, že takové jednání je mezi nimi normální a v žádném případě se ani jeden z nich necítí být poškozeným," doplnila strážník Tereza Greplová. Veškeré protiprávní jednání sourozenců bylo postoupeno příslušnému správnímu orgánu. (red)

Ilutrační foto: MP

Komentáře

Na co, jsou takoví debi.lové, na světě fakt nikdo neví.Ještě to jistě bere sociální dávky.A živěj to z daní.

Poslat nový komentář