Invaze srn přijde řidiče na tisíce

Invaze srn přijde řidiče na tisíce
ilustrační foto

Přestože pátek třináctého je až za týden, tak pro tři srny na Prostějovsku byl tragický i pátek 6. prosince.

Nejprve ráno před sedmou hodinou vběhla srna z levé strany do jízdní dráhy třiačtyřicetileté řidičce, která řídila vozidlo Renault Scenic od obce Seloutky na Prostějov. Žena nedokázala střetu zabránit a přední částí vozidla narazila do srny, která na místě uhynula. Ke zranění osob nedošlo, ale škoda na vozidle se vyšplhala na 20 000 korun.

Krátce před šestnáctou hodinou řídila čtyřiašedesátiletá žena vozidlo Renault Clio, a to z obce Výšovice na obec Němčice nad Hanou. Zhruba 200 m před obcí jí z pravé strany vběhla do jízdní dráhy srna, kterou řidička srazila. Srna po střetu z místa odběhla. Žena se nezranila a odhadla škodu na vozidle na 30 000 korun.

K poslednímu střetu vozidla se srnou v pátek na Prostějovsku došlo po osmnácté hodině. Za volantem vozidla Škoda Octavia seděla devatenáctiletá dívka, která jela od obce Vrbátky na Prostějov. „Stejně jako v předchozím případě, řidičce náhle do jízdní dráhy z pravé strany vběhla srna. Řidička ji srazila přední částí vozidla a na místě ji usmrtila. Nikdo z osádky nebyl při nehodě zraněn," doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že policisté odhadli škodu na vozidle na 10 000 korun.

Provedené orientační dechové zkoušky na alkohol byly u všech řidiček negativní. (red)

Ilustrační foto: PČR

Komentáře

Kdyby nebyla invaze řidičů,nebyly by problémy se zvěří.

Kdyby nebyla invaze řidičů,nebyly by problémy se zvěří.

Poslat nový komentář