Policisté pátrají po totožnosti ženy

Policisté pátrají po totožnosti ženy
ilustrační foto
Další fotky: 
Policisté pátrají po totožnosti ženy

Policisté územního odboru Olomouc se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámé ženy, a to v souvislosti s prověřováním krádeže peněženky v jednom z nákupních center v Olomouci a následným neoprávněným výběrem finanční hotovosti z bankomatu prostřednictvím platební karty, která se v odcizené peněžence nacházela.

Ke krádeži došlo dne 18. prosince 2019 odpoledne v jednom z nákupních center v Olomouci. Prozatím neznámý pachatel je podezřelý, že poškozené ženě z batohu, který měla umístěný na zádech, odcizil peněženku, uvnitř které byla mimo jiné platební karta. Ještě před tím, než si poškozená žena stihla kartu zablokovat, provedl o několik minut později neznámý zloděj jejím prostřednictvím neoprávněný výběr z bankomatu ve výši 15 000 Kč a pokusil se i o další výběr ve výši 10 000 Kč.

Případ prověřujeme pro podezření z trestného činu krádež a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

„Pokud by někdo z občanů ženu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění její totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc, na tel. č: 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158," uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář