Při cestě na výlet sedmákovi ujel vlak. Vypátrán byl za 4,5 hodiny

Při cestě na výlet sedmákovi ujel vlak. Vypátrán byl za 4,5 hodiny
ilustrační foto

Ve středu 5. února 2020 v poledne přijali prostějovští policisté od Městské policie Kostelec na Hané oznámení o pohřešování čtrnáctiletého žáka místní základní školy. Sedmák měl jet se svou třídou na školní výlet do centra Sluňákov v Horce nad Moravou, ale protože si na poslední chvíli musel pro něco odběhnout domů, nestihl odjezd a odjíždějícímu vlaku se spolužáky, učitelkou i svým batohem s telefonem a peněženkou mohl už jen zamávat. Škola ihned věc oznámila rodičům a městskému strážníkovi.

Ti po chlapci bezvýsledně pátrali do poledne a pak věc oznámili na policii. Do pátrání se ihned zapojili policisté dopravního inspektorátu a místně příslušného obvodního oddělení Prostějov 2. Ti chlapce vypátrali před třináctou hodinou mezi obcemi Kostelec na Hané a Čelechovice na Hané. Chlapec byl živ a zdráv a nedošlo k jeho žádné újmě.

„Při podání vysvětlení chlapec policistům sdělil, že si myslel, že cíl školního výletu je v obci Čelechovice na Hané. Proto když viděl vlak odjíždět tímto směrem, rozhodl se jít do sousední obce pěšky. V Čelechovicích na Hané pak až do poledne marně hledal centrum Sluňákov a protože ho nenašel, rozhodl se vrátit domů," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na závěr byl mladík policisty poučen, že správně se měl vrátit do školy. Pokud by k takové situaci došlo mimo místo bydliště, správným řešením je kontaktovat školu, rodiče, případně policii. V případě, že by neměl u sebe vlastní telefon, je dobré o pomoc požádat například pracovníka dopravce, prodavače v nějaké prodejně apod. (red)

Ilustrační foto: PČR

Komentáře

Franta Kořínek má čuch.Našel i ztracenej drát k telefonu.

Srdceryvný příběh.

Poslat nový komentář