Chtěla k bývalému příteli. Pomocí nadávek a kopání do dveří

Chtěla k bývalému příteli. Pomocí nadávek a kopání do dveří
ilustrační foto

Zřejmě svátek sv. Valentýna dojal sedmačtyřicetiletou ženu tak, že se rozhodla navštívit svého bývalého třiašedesátiletého přítele v jeho domě v obci na Němčicku. Zvolila k tomu však pramálo romantické způsoby. Když jí v pátek 14. února 2020 před jednadvacátou hodinou po vytrvalém kopání do vstupních dveří otevřel, zahrnula ho sérií vulgárních nadávek.

„Přivolaným policistům muž potvrdil, že se s dnes již bývalou přítelkyní rozešel koncem ledna, po jejich posledním zákroku u něho doma. Za přítomnosti policistů se žena uklidnila a z místa odešla s tím, že přespí u známé. Při jednání se ženou z ní byl silně cítit alkohol, ale dechovou zkoušku se policistům kvůli jejímu stavu provést nepodařilo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Po odchodu ženy však klid v místě nezůstal dlouho. Ve 2:15 následujícího dne se žena před dům vrátila a celá situace se opakovala. Po kopání do dveří muž ženu vpustil do domu, aby neumrzla a už dál nerušila sousedy. V bytě žena muže opět zahrnula nadávkami a ten proto opět přivolal policisty. Tentokrát se dechovou zkoušku provést podařilo. „Policisté při ní změřili hodnotu 3,6 ‰ alkoholu v dechu. S ohledem na zdraví osob a ochranu majetku policisté ženu na místě zajistili a k provedení potřebných administrativních úkonů eskortovali na obvodní oddělení. Ze zajištění pak byla propuštěna před pátou hodinou ranní," doplnil mluvčí s tím, že při incidentu nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku. Žena je pro své jednání podezřelá z přestupku proti občanskému soužití. Za ten jí hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun. (red)

Ilustrační foto: MPP

Poslat nový komentář