Syn poslal matku na záchytku. Pak se zajímal, kdy se vrátí uvařit oběd

Syn poslal matku na záchytku. Pak se zajímal, kdy se vrátí uvařit oběd
ilustrační foto

Ve čtvrtek 13. února 2020 po dvaadvacáté hodině přijali policisté oznámení o incidentu v rodinném domě v obci na Konicku. Po příjezdu do domu policisté zjistili, že zde probíhá oslava narozenin pětatřicetiletého muže, kterou má úmyslně narušovat jeho jednašedesátiletá matka. Verzi oznamovatele podpořilo všech pět dalších hostů na oslavě, ale žena tvrdila, že napadena byla naopak ona synem. Za přítomnosti hlídky však byla jediná, kdo byl agresivní a vulgárně urážel ostatní. Situaci se policistům podařilo uklidnit a žena slíbila, že půjde raději spát.

„Krátce po půlnoci však oznamovatel volal znovu s tím, že se matka na oslavu vrátila a pokračuje v urážení ostatních, strká do nich a snaží se tak oslavu pokazit. Provedenou dechovou zkouškou policisté u zjevně silně podnapilé ženy změřili hodnotu 2,2 ‰ alkoholu v dechu. Protože v agresivních výpadech proti hostům oslavy nepřestala ani po opakovaných výzvách policistů, bylo rozhodnuto o jejím umístění do protialkoholní záchytné stanice," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Následujícího rána oznamovatel na obvodní oddělení v Konici volal znovu. Tentokrát s dotazem, kdy jeho matku pustíme, protože mu nemá kdo připravit oběd.

Další dějství měl incident v neděli 16. února 2020, když v podvečerních hodinách žena oznámila, že se jí během jejího pobytu na záchytce z pokoje ztratil občanský průkaz a poštovní poukázka na 3 500 korun. Následující ráno však volala znovu a oznámení vzala zpět, protože „ztracené“ věci nalezla.

„Pro své jednání během oslavy je žena nyní podezřelá z přestupku proti občanskému soužití. Za ten jí hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun. K dořešení bude věc postoupena příslušnému správnímu orgánu," doplnil mluvčí. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Poslat nový komentář