Během dvou hodin skončily tři osoby na záchytce

Během dvou hodin skončily tři osoby na záchytce
ilustrační foto

Prvního opilce, ležícího na zemi v ulici Západní, nahlásila 22.února  prostřednictvím linky 156 prostějovským strážníkům kolemjdoucí žena. Na místo vyslaná hlídka našla  čtyřiačtyřicetiletého bezdomovce ve stavu, kdy nekontroloval své jednání.

„Nedokázal se udržet na nohou a jevil známky silné podnapilosti. Při orientační dechové zkoušce u něj bylo změřeno 3,63 promile. Strážníci rozhodli o převozu a umístění podnapilého muže do záchytné protialkoholické stanice," uvedl strážník Petr Zapletal.

Druhým nahlášeným opilcem byla sedmdesátiletá bezdomovkyně. Ta se nacházela na lavičce v centru města. Žena byla ve stavu, kdy nekontrolovala své jednání. Sama se o sebe nedokázala postarat. Provedena byla  orientační dechová zkouška s výsledkem 1,98 promile. I v tomto případě strážníci rozhodli o převozu na záchytku. 

Třetí opilec byl nahlášen na linku 156 v prostorách hlavního vlakového nádraží. Hlídkou byl na místě zjištěn klečící jednašedesátiletý muž. Dotyčný vlivem požitého alkoholu nebyl schopen samostatného pohybu. Postavit na nohy se nedokázal ani za pomoci hlídky. Dechovou zkoušku se pro jeho stav nepodařilo provést. I on putoval do protialkoholické záchytné stanice v Olomouci. 

„Protiprávní jednání, kterého se všichni tři v podnapilosti dopustili, projedná příslušný správní orgán,ů diodal Zapletal. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář