Za dobrotu na žebrotu?

Za dobrotu na žebrotu?
ilustrační foto internet mvcr.cz

 

Také děláte rádi dobré skutky? Někdy se ale nemusí vyplatit. Své o tom ví paní Zdena. Našla občanský průkaz a šla ho vrátit majitelce.

„Občanský průkaz jsem našla ležet u jedné z laviček na hlavním nádraží. Patřil asi pětadvacetileté mladé ženě, která bydlela v Prostějově a tak jsem ho šla vrátit. To jsem netušila, kam lezu,“ sdělila PvNovinkám stále ještě šokovaná žena.

V bytě, u kterého zazvonila, aby majitelce doklad předala, ji čekalo překvapení v podobě rozčilené cikánské rodiny. „Staršího muže, který mi otevřel, jsem se ptala, jestli tam bydlí slečna Andrea. Odpovědí mi byla sprška nadávek, z nich dámské přirození bylo asi nejslušnější. Vzápětí se z bytu vyřítily další dvě cikánky a začaly po mě ječet, co otravuji a ať táhnu, nebo mi rozbijí hubu,“ popsala drama Zdena.

Vzápětí dům opustila za hlasitého povyku celé rodiny. „Byla jsem ráda, že jsem nějakou nechytla. Průkaz jsem zahodila tam, kde jsem ho našla,“ dodala. Podle fotografie ani jména na průkazu prý nepoznala, že by majitelka měla být cikánka. „Chtěla jsem dotyčné ušetřit problémy s vyřizováním nového dokladu a tak to dopadlo. Za dobrotu na žebrotu. Můžu být ráda, že mě na rozloučenou nesrazili ze schodů,“ dodala paní Zdena, která si prý už podobné činy rozhodně odpustí. (ber)

Komentáře

Kdysi jsem našla v naší popelnici peněžensku s doklady nějaké slečny ze Zlína.Zavolala jsem na Policii a jejich odpověď si pamatuji do dnes.Co oni s tím? Ať prý je spálím,je prý kolem toho moc práce.

Kdysi existovaly policejní schránky důvěry. Daly se do nich vhodit nejen nalezené doklady, ale také nejrůznější připomínky k práci policie či problémů stran bezpečnosti... jedna bývala na dopravním inspektorátu, pokud se pamatuju.   

Před pár lety  jsem našla v parku doklady a prázdnou peněženku. Naivně jsem zamířila na policii, kde jsem byla podrobena křížovému výslechu na téma - Proč jste vzala ty peníze??? Kolik tam bylo??? Proč se nepřiznáte??? Nakonec jsem byla ráda, že jsem to neschytala co by zloděj.  Takže příště sorry, taky to nechám ležet.   

Paní Zdeno, příště ho spalte. Za takové jednání si nic jiného nezaslouží.

Pokud se v bytě nenacházela majitelka OP, proč paní Zdena jednoduše neodevzdala OP na policii? Větší volovinu než "zahodit průkaz tam, kde ho našla" udělat nemohla.

Priste hodit do schranky a nechat postu at doruci prukaz sama. 

Poslat nový komentář