Křižovatka smrti má jediné řešení!

Křižovatka smrti má jediné řešení!
ilustrační foto

 

Ve zprávě Krajského ředitelství PČR Olomouckého kraje byla jako nejnebezpečnější z hlediska dopravních nehod vyhodnocena křižovatka u Čechůvek. Vloni zde zahynuli při autonehodě další dva lidé. Vedoucí prostějovského dopravního inspektorátu má jediné řešení. Kruhovou křižovatku.

Křižovatka u Čechůvek je dlouhé roky místem, kde pravidelně umírají lidé. Příčinou dopravních nehod bývá zpravidla nedání přednosti v jízdě. Dopravní inspektorát zde již před lety prosadil snížení rychlosti na 70km/h, policisté zde pravidelně měří její dodržování. Přesto je přehledná rovinka s křížením cesty mezi Kralicemi a Čechůvkami stále označována jako křižovatka smrti. „Řešení vidím jediné, kruhovou křižovatku. Jen tak bude provoz v tomto úseku bezpečný,“ sdělil PvNovinkám vedoucí DI PČR Prostějov Vítězslav Matyáš.

Jeho slova dokumentují i poslední dvě nehody, které se ve zmíněném úseku staly.

Ke smrtelné dopravní nehodě došlo v pátek 25. října po půl druhé odpoledne. Podle dosavadních zjištění Renault se slovenskou posádkou vjel z vedlejší komunikace přímo do cesty terénnímu BMW. „Na místě zemřel jednaosmdesátiletý šofér Renaultu a jeho 73letá spolujezdkyně. Pětačtyřicetiletý řidič BMW byl transportoval s vážným zraněním vrtulníkem do FN Olomouc.

K další nehodě ze stejného důvodu došlo 7. prosince. Po střetu dvou osobních aut skončila v nemocnici mladá žena a její tři děti. “33letý řidič Fordu Tranzit, který jel po vedlejší komunikaci od Čechůvek na Kralice, nedal přednost Citroënu Berlingo, jedoucímu po hlavní silnici od Přerova na Prostějov,“ popsala tehdy nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková. V Berlingu, řízeném 36letou ženou, byly i její tři děti ve věku 9,4 a 5 let. Všichni byli s lehkým zraněním převezeni do prostějovské nemocnice na ošetření. „Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 240 tisíc korun, alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou,“ dodala mluvčí. (ber)

Komentáře

Jel jsem tam právě včera. Křižovatka je přehledná a dobře značená. Nechápu tedy, jak na ní může dojít ka takovým nehodám.

Poslat nový komentář