Okružní křižovatka Krasická – Anenská – Drozdovice je pouze v provizorním provozu

Okružní křižovatka Krasická – Anenská – Drozdovice je pouze v provizorním provozu
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Stížnosti motoristů na nevyhovující řešení křižovatky v Krasické ulici jsou bezpředmětné. Podle vedení města není dokončena a funguje v provizorním provozu.

"V úterý 6. ledna 2015 byla křižovatka osazena dopravním značením. Je nutné podotknout, že křižovatka bude dokončena současně s výstavbou navazující okružní křižovatky Anenská – B. Šmerala. Až po její realizaci bude v celé lokalitě položen tzv. tichý asfalt, který vyžaduje teploty v rozmezí nejméně 10 – 15° C,“ vysvětlil Zdeněk Fišer, náměstek primátora. Vyjádřil se i ke kritizované nerovnosti stavby. "Křižovatka vede přes mlýnský náhon, který nebylo možné zrušit,"dodal Fišer. Nerovnost podle jeho slov není jedinou komplikací: "V roce 1990 byla povolena stavba čtyř domů, které dnes stojí v cestě nejlepší možné trase. Velmi složitá byla rovněž jednání s majiteli dotčených pozemků. Z osmi navržených variant se nakonec tato ukázala jako jediné možné řešení." (ber) 

Komentáře

Nutno dodat, že na současném řešení má lví podíl radní Augustin, který zastupoval majitele domu, proti městu a město de facto vydíral. Současné řešení je vlastně nouzové, ale jediné možné.

Poslat nový komentář