U Rodenů vznikne mobilní kruhový objezd!

U Rodenů vznikne mobilní kruhový objezd!
ilustrační foto internet

 

Stále častější stížnosti řidičů na nevyhovující křižovatku v Dolní ulici u Rodenů bude město řešit v příštím roce. Vznikne zde mobilní kruhový objezd, který v případě osvědčení nahradí objezd trvalý.

Když jsme poprvé informovali o této možnosti, jeden z diskutujících napsal pod článek tento komentář: Seděli jsme u Rodenů u pivka a jelikož nechodíme do hospody, tak jen venku. Bylo to v pátek po 14té hodině a to, co jsme tam viděli za akce, by bylo vhodné nahrát na kameru a jako komedie parádní. Ovšem komedie z našeho pohledu. Pohled řidiče určitě byl hororový. Auta jedoucí od průmyslové zóny buď na dálnici na Brno nebo odbočující k FTL, musí vjet na přechod, aby vůbec něco viděli. Tímto postojem ovšem brání přecházení chodců, kteří tam stáli i 5 minut. Další problém, že jelo nákladní auto se dvěma návěsy od Dolní stáčející se k průmyslové zóně a samozřejmě, že auto od průmyslové zóny mu bránilo se pořádně stočit. Do toho z několika stran cyklisté, protože cyklostezka je opět nesmyslně ukončena bez dalšího navázání před přechodem. No a v ten moment jsem pronesl, že by to chtělo kruháč. A člověče div se, už se o tom mluví všude...

V současné době je již projektová dokumentace hotová. "Nebyly zde žádné problémy s majiteli pozemků ani s místem, kterého je zde dostatek. Chceme zde napřed umístit mobilní kruhový objezd, který byl u nové nemocnice. Pokud se osvědčí, vybudujeme objezd klasický," konstatovala náměstkyně primátora Alena Rašková. (ber)

Poslat nový komentář