"Zebry" na kruháči v Přikrylově náměstí nebudou

"Zebry" na kruháči v Přikrylově náměstí nebudou
ilustrační foto MMP

Na absenci přechodů, vyznačených na vozovce, si na webu města stěžuje jeden z obyvatel. Magistrát ale nemá dobrou zprávu, „zebry“ prostě nebudou.

„Přejít vozovku je docela problém, řidiči málokdy dají přednost chodci. Chodců inkriminovaným místem prochází docela dost a tak vznikají nebezpečné situace,“ píše tazatel. Za magistrát odpovídá referentka vnějších vztahů Jana Gáborová: „V tuto chvíli se neplánuje malování přechodů pro chodce na nově vybudovaném kruhovém objezdu na Přikrylově náměstí. Jsou tam zřízena místa pro přecházení, která mohou chodci využívat.“ (red)

Komentáře

Na místech pro přecházení NEMAJÍ chodci přednost!! Takových míst je více např. na ul. Plumlovská u prodejny rybářských potřeb!! Takže chodci začněte přemýšlet než vlezete do silnice!!

chodec je překážka a brzdí provoz, jako účatník silničního provozu má světelný přechod o kus dál a není co řešit :o)

Někde prostě přechod být musí a někde ne, jak se to zrovna hodí, anebo, kudy chodí nebo jkezdí někdo důležitý z radnice do práce...V centru města by mělo asi spíš jít vždy o chodce. Ne tak v prostějově, tam se to vyřeší tak, že žáci blízké školy jsou na příkaz z radnice poučeni o tom, aby tento přechod nepoužívali a ještě to musí rodiče podepsat!

Poslat nový komentář