Kruháč v problematické křižovatce nebude

Kruháč v problematické křižovatce nebude
Foto ber

V roce 2017 byl tehdejším vedením města navržen projekt rekonstrukce Sokolské a Trávnické ulice v Prostějově. Byla v něm mimo jiné navržena minikruhová křižovatka, která by řidičům usnadnila průjezd. Měla být ve styku pěti větví místních komunikací - Trávnická, Karlov, Hvězda, Sokolská a Winklerova. V novém projektu nebude.

„PD a stavba samotná nepočítá s kruhovým řešením křižovatky, a to vzhledem k současné intenzitě provozu na této křižovatce. Tato investiční akce obsahuje obnovu vozovky, křižovatky „Hvězda“, chodníků, vytvoření parkovacích pruhů, nové veřejné osvětlení, regeneraci zeleně a stavbu podzemních kontejnerů na tříděný odpad. Bude rovněž provedena přeložka kabelového vedení nízkého a vysokého napětí,“sdělil redakci náměstek primátora Jiří Rozehnal.

"Jsem toho názoru, že kruhový objezd je tady zbytečný. Ovšem v případě, že se řidiči naučí znát značky a dávat přednost. Ta je sice na dopravním značení jasně daná, ke zmatkům zde ale dochází pořád," podotkl k tématu jeden z místních obyvatel. (ber)

Poslat nový komentář