Ve Vřesovicích se v neděli setkají dechovky

Ve Vřesovicích se v neděli setkají dechovky
ilustrační foto

První srpnová neděle se stala už tradičním termínem pro festival dechových kapel ve Vřesovicích. Letos se přehlídka „Pod hanáckým nebem“ uskuteční již jako 4. ročník, v zámecké zahradě začíná v neděli 5. srpna od 14 hodin.

Malý dechový festival pořádá s finančním přispěním Olomouckého kraje občanské sdružení Dechová hudba Vřesovanka jako připomínku na dlouholetého kapelníka Vladimíra Žocha.

„Setkání dechových kapel vnímáme jako memoriál kapelníka a zakladatele Vřesovanky Vladimíra Žocha. Právě on byl otcem myšlenky takové setkání kapel ve Vřesovicích uspořádat. Že jeho myšlenka byla správná, ukázal velký zájem a jsme rádi, že se záměr podařil a můžeme naším programem potěšit všechny milovníky dechovky,“ neskrývá spokojenost manželka zakladatele populární Vřesovanky a dlouholetého kapelníka a neúnavná organizátorka přehlídek Anna Žochová.

Na setkání „Pod hanáckým nebem“ se letos představí dechové hudby Věrovanka, Bojané, Stříbrňanka a samozřejmě domácí kapela Vřesovanka. Pořadem bude provázet stejně jako vloni známý moderátor, zpěvák lidových písní a muzikolog Karel Hegner.

(jap)

Poslat nový komentář