Postavte ptákům dům nebo nakrmte ježky

 Postavte ptákům dům nebo nakrmte ježky
ilustrační foto

Pomoci zvířatům v přírodě můžete, když se zúčastníte dvou akcí, které si pro vás v těchto dnech připravilo prostějovské Ekocentrum Iris. Tou první je stavba ptačích budek a druhou potom sbírka jídla pro ježky.

 

Postavit ptačí budku se můžete naučit už zítra od čtyř hodin odpoledne v Kovárně Ekocentra Iris na Husově náměstí v Prostějově. Tvořivá dílna vás naučí vyrábět hned několik druhů ptačího obydlí. "Vyrábět budeme velké budky určené pro dravce a sovy, budky pro sýkorky a takzvané rehkovníky. Vyrobené budky na jaře společně vyvěsíme na Hloučele," říká za organizátory Eliška Valentová z Ekocentra Iris.

Kromě toho mají lidé také možnost svou budku, kterou si sami vyrobili, adoptovat. "To znamená, že se zúčastní jejího vyvěšení a následně se budou o budku starat - čistit ji," dodává Valentová.

 

Druhou akcí, které si Ekocentrum připravilo, je Mikulášská nadílka pro ježky. Svůj dárek můžete donést do Ekocentra každé úterý a čtvrtek až do 18. prosince, a to v 8 - 11 a 13 - 16 hodin. "Začíná zima a ve Stanici pro handicapované živočichy v Němčicích nad Hanou každým dnem přibývají další a další ježci, kteří by vzhledem ke své hmotnosti a velikosti zimu ve volné přírodě nepřežili," vysvětluje Valentová. "Pokud ani vám není lhostejný osud ježků a rádi byste stanici s ježky vypomohli, můžete ježkům donést nadílku do punčochy," dodává. Mezi vhodné dárky patří například kočičí konzerva nebo granule.(bat) 

 

Poslat nový komentář