Ondra z Cause Alarm: Apollo 13 je pro nás největší hřeb podzimu

Ondra z Cause Alarm: Apollo 13 je pro nás největší hřeb podzimu
ilustrační foto
Další fotky: 
Ondra z Cause Alarm: Apollo 13 je pro nás největší hřeb podzimu

 

V pátek 23.11. v 20:00 se v Apollu 13 představí nová prostějovská skupina Cause Alarm, která vystoupí v rámci Rock´n´roll night. A my vám přinášíme rozhovor s frontmanem této skupiny Ondrou Duchoněm. 

 

Jste mladá prostějovská skupina. Jak dlouho fungujete?

Fungujeme asi od přelomu jara a léta 2012. Před tím jsme hráli ještě v jiné sestavě, pak se nám ale vyměnil bubeník, takže v té sestavě, v jaké hrajeme nyní, fungujeme od konce letošních prázdnin.

Mluvíš o změně v sestavě, v jakém složení tedy teď hrajete?

Momentálně jsme ve skupině tři. Já hraju na kytaru, zpívám a píšu texty. Pak Petr, kterej hraje na basu a taky se podílí psaní songů no a do třetice Kuba, ten udává rytmus za bicíma.

Nyní budete mít koncert v Apollu, je to pro vás odrazový můstek, nebo už máte něco za sebou?

Odehráli jsme už jeden koncert v Olomouci, kam nás pozvali naší kamarádi The Takers. Ale rozhodně je pro nás Apollo největší hřeb podzimu. Je to pro nás velká akce, na kterou se teď nejvíc soustředíme a zkoušíme. Chceme ukázat lidem, že existujou i kapely a že nemusí poslouchat jenom to, co do nich valej komerční rádia.

Co plánujete po Apollu? Máte domluvené nějaké další koncerty?

Po Apollu se chceme věnovat hlavně nahrávkám. Koncertovat úplně nebudem, maximálně něco malýho (kdyby přišlo), ale hlavně chceme udělat nějakou slušnou nahrávku ve studiu. Což ale všechno závisí hlavně na penězích…

Kolik máte teď písniček?

Teďka můžeme mít okolo 13 písniček. Ale v Apollu je asi všechny neodehrajeme. Vidím to tak na deset.

Jak „u vás“ probíhá proces psaní písniček?

Probíhá to asi tak, že většinou přijdu já nebo Petr s nějakou melodií na zkoušku a tu pak nějak vylepšujeme, až z toho vznikne písnička. No a každá ta písnička má v sobě nějakej pocit a z toho pak nějak automaticky vypadne text. Takže prvotní je u nás skoro vždycky melodie, text až vzápětí.

Co ty, jako frontman skupiny, posloucháš za hudbu?

Já poslouchám hlavně hudbu, která se k nám valí z ostrovů a z Ameriky, ale najde se i pár evropských skupin. Třeba konkrétně The Hives, The Kooks, Arctic Monkeys nebo ze starších The Clash.

Máte zajímavý název, proč zrovna Cause Alarm?

No k tomu se váže taková malá story. Máme zkušebnu vedle uzamčenejch starejch kanceláří, který jsou pod alarmem. Jednou jsme takhle zkoušeli a furt jsme nevěděli, jak se vlastně budeme jmenovat. Najednou jsme uslyšeli zvuk, otevřeli dveře a z těch kanclů se z ničeho nic ozval alarm. No, a protože jsme nevěděli, co vlastně ten alarm způsobilo, jsme si řekli, že se budeme jmenovat příhodně Cause Alarm.

Na závěr, chtěl bys něco vzkázat čtenářům?

Choďte na koncerty a buďte svoji. Díky všem, kteří nám dávají pozitivní ohlasy na naši hudbu a podporují nás už jen tím, že chodí na koncerty. Díky.

 

-vil- 

Poslat nový komentář