Nedělní podvečer patřil v divadle tanci

Nedělní podvečer patřil v divadle tanci
Taneční soubor Buď ZUŠ při tanečním vystoupení Tiki tiki

Neděle znamenala v Městském divadle Prostějov vystoupení tanečního souboru Buď ZUŠ ze Základní umělecké školy Vladimíra Ambroze.  Škola tím zahájila projekt Dnes tančí, kterým se snaží přilákat do Prostějova nové a zajímavé osobnosti z tanečního světa. A rozhodla se začít rovnou u sebe.

Taneční soubor Buď ZUŠ vznikl v roce 2009 a v současné době čítá 15 členek.  Ty se schází každý týden na pravidelných trénincích, kde nacvičují klasické i scénické tance. Soubor se účastní plesů, dobročinných akcí a soutěží ZUŠ, v nejbližší době jej uvidíte třeba na charitativním koncertu Pomáháme tancem, který se uskuteční 2. února. Sbor spolupracuje také s Tanečním centrem v Praze.

Kromě toho soubor pořádá každé prázdniny semináře v Kladkách, které jsou zaměřeny na zlepšování tanečních dovedností, posilování, protahování a klasickému tanci. Soubor si na nich však také ověřuje, jak je schopen táhnout za jeden provaz.

Aktivitu souboru Buď ZUŠ má na starosti taneční učitelka Pavla Krieger-Jahodová, absolventka I. a II. cyklu tanečního oboru ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov a držitelka ocenění Taneční učitel roku 2010.

O tom, co je podstatou projektu Dnes tančí a jaké jsou další plány tanečního souboru Buď ZUŠ, si přečtěte zítra v rozhovoru s taneční učitelkou Pavlou Krieger-Jahodovou. Jako malou ochutnávku, jak taneční soubor Buď ZUŠ tančí, se podívejte na video zde.

(zkl)

Poslat nový komentář