Město navrhlo adepty na cenu Olomouckého kraje v oblasti kultury

Město navrhlo adepty na cenu Olomouckého kraje v oblasti kultury
ilustrační foto

Město Prostějov navrhlo své favority na Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2012. Nominovalo v celkem čtyřech kategoriích, a to za celoživotní přínos v oblasti kultury, výjimečný počin roku 2012 v oblasti umění, a to v oblasti umělecké tvorby, výjimečný počin v oblasti ochrany a popularizace kulturních hodnot v roce 2012 a osobnost roku 2012 v oblasti kultury.

„Cenu za celoživotní přínos v oblasti kultury a cenu pro osobnost roku 2012 navrhujeme udělit paní Evě Suchánkové, a to za její celoživotní přínos v oblasti dramatické pedagogiky. Do kategorie výjimečný počin v oblasti umění nominujeme publikaci Osobnosti Prostějovska a v kategorii Výjimečný počin v oblasti ochrany a popularizace kulturních hodnot bychom rádi jako oceněný viděli třicátý ročník Prostějovských hanáckých slavností,“ upřesnila návrhy kulturní komise její předsedkyně Milada Sokolová, s jejímž názorem se ztotožnila i Rada města.

Kromě zmíněných návrhů bude v soutěži také divadelní přehlídka Aplaus 2012 v kategorii Výjimečný počin roku 2012 v oblasti umění, a to v oblasti umělecké tvorby, a v kategorii Výjimečný počin v oblasti ochrany a popularizace kulturních hodnot v roce 2012 město favorizuje i koncert Mužského pěveckého sboru Orlice ke 150. výročí jeho založení. Poslední dvě nominace předložila Radě města náměstkyně Ivana Hemerková.

Na základě došlých návrhů na ocenění v jednotlivých kategoriích sestaví hodnotící komise jmenovaná Radou Olomouckého kraje soubor kandidátů na udělení „Ceny veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury“. S tímto souborem bude seznámena veřejnost a svým hlasováním na internetu rozhodne o udělení ceny.

(zkl)

Poslat nový komentář