Zítra v Národním domě o ochraně před nákazou

Zítra v Národním domě o ochraně před nákazou
ilustrační foto

Vzdělávací a výzkumný institut Agel pořádá zítra v kavárně Národním domě Vzdělávací akci „Chraňme se před nákazou. Zdravotníci a veřejnost partnery v boji proti nákazám“. Uskuteční se dva shodné dvouhodinové semináře, a to od 14 a 16 hodin. O čem je akce a čemu by měla prospět, jsme se zeptali projektové ředitelky institutu Jitky Tinclové.

„Akce je určena pro veřejnost, která při výkonu svého povolání pracuje s populací různého věku a v různé sociální situaci. Je připravena na míru profesím, jako jsou učitelská povolání pro všechny stupně a druhy škol, zdravotnická povolání, zaměstnance v sociálních službách, veřejných stravovacích službách, stát¬ní správě, místních samosprávách, obchodu, zaměstnance neziskových organizací, charit, občanských sdružení, atp., tj. všude tam, kde dochází ke kontaktu s klienty a kvalitní znalost problematiky ochrany proti nákazám a správné hygieny rukou může významně omezit či zcela zabránit přenosům různých druhů onemocnění,“ vysvětlila nám Tinclová s tím, že akce je vhodná i pro maminky s dětmi.

Součástí semináře bude ukázka správného mytí rukou z pohledu lékaře, použití vhodného desinfekčního prostředku či možnost ověření dokonalého mytí rukou pod UV lampou. „Přednášku a praktické ukázky provádí specialisté, lékaři z pražských nemocnic, prof. MUDr. Robert Gürlich, CSc., prof. MUDr. Jaroslav Lindner, CSc. a prim. MUDr. Václava Adámková,“ doplnila Tinclová.

Akce je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

(zkl)

Poslat nový komentář