Pomozte budoucí publikaci mapující dějiny radnice

Pomozte budoucí publikaci mapující dějiny radnice
ilustrační foto

Máte doma staré fotografie nebo novinové články týkající se historického života nové radnice? Jste majiteli zajímavé vzpomínky, která by mohla potěšit nebo třeba i poučit?  Pokud se navíc u vás najdou historické dokumenty, které by mohly mít své místo v chystané publikaci o stoleté radnici, je vyhráno.

Magistrát města a Státní okresní archiv, kteří společně pracují na budoucí knížce, se obrací na občany  s prosbou o poskytnutí nebo zapůjčení dokumentačního materiálu k dějinám nové radnice v nejširším spektru.

„Vítáme zejména fotografie všech představitelů města, důležitých návštěv radnice, snímků interiérů, záběry z rozhodujících okamžiků z historie města, různé písemné dokumenty, výstřižky z novin či osobní vzpomínky, týkající se radnice,“ vysvětluje výkonný redaktor publikace Prostějovská radnice a vedoucí odboru školství, kultury a sportu František Říha. Všechny tyto podklady poslouží při zmapování dějin radnice od roku 1914 až do dnešních dní.

„Knížečka je připravována tak, aby co nejvíce zaujala. Bude tam nejen textový materiál, ale také spousta fotodokumentace a obrázků. Předběžně by měla mít asi čtyři stovky stran a věříme, že bude líbivá a zaujme. Za pomoc a pochopení dopředu děkujeme,“ usmívá se Říha. Podle jeho slov by publikace měla jít do tisku v lednu příštího roku. Křest pak proběhne o čtyři měsíce později, při zahájení oslav sta let radnice.

Pokud doma skutečně objevíte zasunuté fotografie nebo dokumenty rozhodně je nevyhazujte. Materiál přijímá pracovnice Odboru školství, kultury a sportu Dagmar Cásková.(kaa)

 

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář