Den životního prostředí rozhýbá náměstí

Den životního prostředí rozhýbá náměstí
ilustrační foto

Celosvětově uznávaný Den životního prostředí si lidé připomínají už čtyřicet jedna roků. Nejinak tomu bude i zítra. Kuželna před radnicí bude plná řady organizací zabývajících se přírodou či ochranou přírody. Děti i dospělé zabaví program zaměřený na životní prostředí.

Napadlo vás, že i vy můžete šetřit vodou nebo energií, chodit více pěšky a třeba používat ekologické prášky na praní a umývání nádobí? V průběhu posledního století jsme se k našemu ekosystému nechovali zrovna hezky a tak máme šanci to napravit. Je tady Světový den životního prostředí!

Jeho oslava proběhne ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem města Prostějova a Zdravým městem Prostějov. Před radnicí se v sobotu, od deváté hodiny dopolední až do oběda, představí řada organizací zabývajících se přírodou či její ochranou. Pro malé i velké je nachystána řada zajímavých aktivit.

„Na náměstí T. G. Masaryka se představí Český svaz ochránců přírody i Záchranná stanice pro handicapované živočichy. Klub českých turistů naučí pracovat s mapou, Okrašlovací spolek města Prostějova si připravil tajuplnou křížovku. Český svaz včelařů přiveze prosklený úl a na ochutnání med. Bonsai klub Haná představí své mini stromy, přijedou i Lesy ČR a Český svaz chovatelů,“ uvedla organizátorka České svazu ochránců přírody Petra Orálková.

Den životního prostředí vyhlásila Organizace spojených národů již v roce 1972. Z pohledu ochrany a obnovy životního prostředí jde o jednu z nejdůležitějších událostí roku. Její prioritou je co nejvíce mezi lidi rozšířit obecné povědomí o životním prostředí a o tom, jak si ho co možná nejvíce chránit.

(kaa)

 

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář