Přispějte na novou desku Létajícího rabína

 Přispějte na novou desku Létajícího rabína
ilustrační foto archiv Létající rabín

 

Novou desku s názvem Módy se chystá na podzim vydat prostějovská kapela Létající rabín. Pětičlenná skupina hrající tradiční instrumentální hudbu východoevropských Židů, neboli klezmer, na ni chystá šest skladeb. Problémem jsou ale finance. 

Na vydání desky je potřeba padesát tisíc korun, fanoušci už poslali zhruba 18 tisíc korun. „Zájemci si mohou prostřednictvím serveru hithit CD dopředu předplatit," uvedl frontman kapely Vojtěch Peštuka. 

„Na album jsme vybrali šest jidiš písní o naší společnosti, které jsme přeložili do češtiny a přenesli do současnosti,“ dodal Peštuka.

Klezmerová kapela Létající rabín vznikla v Prostějově v roce 2001. Dosud vystoupila na několika stovkách koncertů nejen v rámci republiky, ale i Evropy a USA. Létající rabín je laureátem Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2011, držitelem Ceny Olomouckého kraje 2011, Ceny města Prostějova 2008 a vítězem festivalu Zahrada 2006. (red)

Komentáře

A že by tu sakra byl aspoň minimálně odkaz, když už ne přímo donate tlačítko v rámci spolupráce  jejich a vašeho webu, pro lidi, kteří přispět chtějí, ale musí si to sami googlit?!

Poslat nový komentář