Suchánková, Dolívka, Novák, Pacholík. Známá jména i tváře

Suchánková, Dolívka, Novák, Pacholík. Známá jména i tváře
Foto Karel Novák, Fotoklub Prostějov
Další fotky: 
Suchánková, Dolívka, Novák, Pacholík. Známá jména i tváře

 

V těchto dnech odesílá prostějovský magistrát na adresu Olomouckého kraje své nominace na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2013. O udělení cen bude rozhodovat na základě vyhodnocení obdržených návrhů krajské zastupitelstvo. O Ceně veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury rozhodne svým hlasováním prostřednictvím internetu veřejnost. Výzva k hlasování bude zveřejněna včetně všech potřebných informací 10. února.

Kulturní komise nominovala kandidáty do všech kategorií. „Cena za celoživotní přínos v oblasti kultury (dvorana slávy) podle nás patří hned třem lidem. Evě Suchánkové za celoživotní přínos v oblasti dramatické pedagogiky, Josefu Dolívkovi za celoživotní přínos v oblasti výtvarného umění, za výstavní činnost doplněnou editorskou a vydavatelskou činností a Bobu Pacholíkovi za celoživotní přínos v oblasti fotografie v dokumentaci života prostějovského regionu,“ sdělila PvNovinkám členka komise a radní Milada Sokolová.

Komise dále nominovala Divadlo Point při Gymnáziu J. Wolkera v Prostějově za divadelní představení Nahý Wolker a film Divadelní společnost Historia, TF studio – Tomáš Fraus, cine4net, s. r. o. za dokumentární film Historia: malé dějiny o třech obrazech jako výjimečný počin roku 2013 v oblasti umění, a to v oblasti umělecké tvorby – divadla.

O cenu za Výjimečný počin v oblasti ochrany a popularizace kulturních hodnot v roce 2013 soutěží Prostějovské hanácké slavnosti (31. ročník) a cenu Osobnost roku 2013 v oblasti kultury by si podle komise zasloužil Karel Novák za uskutečnění autorské výstavy fotografií v Moravské galerii v Brně. „Karel Novák je teprve třetím fotografem, jehož dílo Moravská galerie Brno vystavuje. Prvním byl Franz Fiedler, druhý Bob Krčil (zemřel v emigraci) a třetím právě Karel Novák,“ vysvětlila Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář