Človíček zavede malé diváky do pravěku

Človíček zavede malé diváky do pravěku
ilustrační foto internet

 

V pořadí třetí představení předplatného Čtyřlístek pro děti a jejich dospělý doprovod má v neděli 26. ledna v 10 hodin na programu Městské divadlo v Prostějově. Na prostějovských prknech bude tentokrát hostovat Městské divadlo Zlín, jež přiveze veselou pohádku O človíčkovi, která vznikla podle knihy Zdenky a Pavla Teisingerových. Zlínské výpravné nastudování s obdivuhodnými akrobatickými čísly vzniklo pod taktovkou zkušené režisérky a umělecké šéfky Hany Mikoláškové.

Za dávných časů, kdy na zemi rostly přesličky vyšší než panelák a mezi nimi se proháněly obrovské ještěrky zvané dinosauři, se objevil první Človíček. Neměl to ze začátku vůbec jednoduché. Neměl drápy ani ostré zuby, ale protože byl chytrý, vynalézavý a statečný, brzy přišel na to, jak mezi dravou havětí přežít a jak si najít kamarády, se kterými mu bude veselo. Výlet do pravěku malým divákům ukáže, jak si Človíček rozdělal oheň, jak se oblékl, jak vyzrál na šavlozubého tygra, jak napálil škodolibou Opici, jak si našel věrného čtyřnohého přítele Psa a jak pro svou milovanou Človíčku složil první písničku.

„Pohádku hrajeme pro předplatné Čtyřlístek, dostatek vstupenek je však v pokladně divadla k dispozici i zájemcům, kteří nemají abonentky,“ připomněla ředitelka divadla Jana Maršálková. (eze)

Poslat nový komentář