Řeka Zorbu zahraje Dušan Sitek

Řeka Zorbu zahraje Dušan Sitek
ilustrační foto

Muzikálové představení Řek Zorba v nastudování Městského divadla Zlín zhlédnou prostějovští diváci v pátek 21. února v 19 hodin. V titulní roli exceluje Dušan Sitek, kterého prostějovské publikum vidělo těsně před Vánocemi jako skvělého královského logopeda Lionela v představení Králova řeč Divadla pod Palmovkou.

Řeka Zorbu nastudovala s početným, výtečně pěvecky i herecky disponovaným zlínským souborem režisérka Hana Mikolášková. „Ve srovnání se Zlínem umožňuje výrazně menší prostějovské jeviště mírně redukovanou inscenaci. V Zorbovi jde ale hlavně o silný příběh a krásné písně,“ uvedla ředitelka městského divadla v Prostějově Jana Maršálková.

Příběh o Řeku Zorbovi napsal řecký spisovatel Nikos Kazantzakis ve čtyřicátých letech minulého století. Román, který vyšel v roce 1946, si brzy získal oblibu na celém světě: je to vzpomínka na blízkého člověka, kterého jste potkali před mnoha lety a který vám razantním způsobem proměnil život. Převrátil žebříčky hodnot a vryl se nesmazatelně do vaší paměti. A takový byl skutečně Zorba. Ten divadelní i ten reálný, kterého Kazantzakis skutečně potkal někdy v roce 1916, kdy spolu těžili lignit.

Román Nikose Kazentzakise se dočkal muzikálové podoby od autorů slavných muzikálů jako je Cabaret nebo Chicago. Autorem scénáře je Joseph Stein, písňové texty napsal Fred Ebb a hudbu složil John Kander. Premiéra se konala na Brodawayi 16. listopadu 1968. Nezapomenutelné je také filmové ztvárnění z roku 1964 s Anthony Quinnem.

Představení je uváděno pro předplatitelskou skupinu B, divadelní předprodej má k dispozici doprodejové vstupenky. (eze)

 

Komentáře

Představení je super. Už jsme jej viděli ve Zlíně. Takže přejeme krásnou podívanou.

Poslat nový komentář