Veronika Vičarová je v semifinále Česko zpívá 2014!

Veronika Vičarová je v semifinále Česko zpívá 2014!
Foto Plešťa Hájková

 

Do 8. ročníku pěvecké soutěže ČESKO ZPÍVÁ 2014 se přihlásil rekordní počet 451 zpěváků. Do výběrových kol postoupilo 258 soutěžících, zúčastnilo se jich 230 (v Praze 146, Olomouci 84). Živé pěvecké výkony hodnotila 9tičlenná porota v čele s patronkou soutěže, zpěvačkou Kamilou Nývltovou. Do semifinále postoupila i známá prostějovská zpěvačka, muzikantka a skladatelka Veronika Vičarová.

Do semifinále se prozpívalo 99 soutěžících, z toho v kategorii sólisté 9-14 let 41 zpěváků, v kategorii sólisté 15-26 let 58 zpěváků. Do finále v kategorii sólisté nad 26 let postoupilo 10 zpěváků. Všichni postupující se utkají ve finále, které se uskuteční 11. dubna v Trutnově.

Do té doby ale můžete Veroniku podpořit i jinak, hlasováním hned ve dvou soutěžích, rozhlasové kategorii Česko zpívá a na internetu.

Česko zpívá rozhlasová kategorie

Je rozhlasová soutěž pro začínající zpěváky a zpěvačky. Soutěžící a jejich nahrávky se představují ve vysílání a na webu Českého rozhlasu. V rámci této kategorie bude udělena cena posluchačů Českého rozhlasu a také cena hudebních dramaturgů Českého rozhlasu.

Regionální kola soutěže Česko zpívá rozhlasová kategorie proběhnou 3. března - 14. března 2014. Posluchači jednotlivých regionálních stanic Českého rozhlasu budou hlasovat pomocí SMS zpráv pro své favority ve svých krajích. Z každého kraje postoupí jeden až dva soutěžící do celostátního kola soutěže.

Zvolte si svého vítěze!

 Na webu mediálního partnera soutěže Východočeské televize budou umístěny video-záznamy pěveckých výkonů všech soutěžících ve výběrových kolech, veřejnost bude mít možnost zvolit si svého vítěze prostřednictvím SMS. Hlasování bude spuštěno 3. března a bude ukončeno 31. března 2014. Vítěz bude slavnostně vyhlášen na hlavním finálovém galavečeru 12. dubna 2014 ve Společenském centru UFFO v Trutnově. (ber)

Poslat nový komentář