V DUZE to hraje barvami!

V DUZE to hraje barvami!
ilustrační foto
Další fotky: 
V DUZE to hraje barvami!
V DUZE to hraje barvami!
V DUZE to hraje barvami!

Prostějovská rodačka a umělkyně Olga Měsícová v galerii Kulturního domu DUHA zahájila svou první samostatnou a ucelenou výstavu obrazů s názvem Hra barev. Zároveň se představila její druhá kniha a bylo postaráno i o hudební doprovod.

Barevnou výstavu obrazů uvedla Alice Gregušová. Návštěvníkům vernisáže tak představila výtvarnici i její torbu.

Olga Měsícová je prostějovská rodačka, která se v současnosti věnuje arteterapii, v níž jde především o vyjádření emocí a nálad pomocí umění. Vystavované obrazy jsou abstraktní díla plná živých barev, ve kterých se střídají nejrůznější výtvarné techniky.

Při příležitosti výstavy byla představena i autorčina druhá kniha „Kam kráčíš člověče…“ zabývající se otázkou, kam jsme se dostali jako lidé. Autorka ji sama také ilustrovala. Knihu bylo možné na místě zakoupit a získat i autogram Olgy Měsícové. Deset procent z výtěžku přitom půjde na Centrum sociálních služeb v Prostějově. Knihu Kam kráčíš člověče… bude nadále možno koupit v art kavárně Avatarka, kde ve čtvrtek 20. března proběhne autorské čtení této knihy.

O zpestření programu se postaral mladý klavírista Daniel Jun z JAMU, který všem návštěvníkům vernisáže zahrál tři klavírní skladby. V jeho podání zazněla i známá skladba z filmu Amélie z Montmartru od francouzského hudebníka Yanna Tiersena. Svou hudební tvorbou přispěla i Veronika Vičarová se svou kytarou.

Text a foto: Barbora Valoušková, studentka SOŠPO

 

Poslat nový komentář