Ze Spanilé věže se letos nepodíváte

Ze Spanilé věže se letos nepodíváte
ilustrační foto

 

První návštěvníky přivítá tovačovský zámek v sobotu 5. dubna. Letos se ale z proslavené Spanilé věže nepodíváte. Prochází náročnou rekonstrukcí, na kterou město získalo téměř desetimilionovou dotaci.

Spanilá věž se dočká obnovy pláště, rekonstrukce čeká všechny pískovcové erby a portály, opraví se dveře, okna, schodiště, předpokládá se výměna oken ve vyhlídkovém ochozu, dělat se bude nová elektroinstalace.

Oprava devadesát šest metrů vysoké věže by měla být hotová do konce letošního října a tak se návštěvníkům otevře až v příštím roce.

Přesto pokud na zámek pojedete, o bohatý program nebude nouze. Včera proběhl v Rytířském sále koncert, první velkou akcí budou Velikonoce na zámku od 19. do 21. dubna. "Otevřené budeme mít i na Velikonoční pondělí. Budeme dělat prohlídky zaměřené na slavení Velikonoc, na toto téma bude orientovaný výklad průvodců a na zámku bude velikonoční výzdoba," uvedla kastelánka Květa Zajícová.

Koncem dubna se pak uskuteční v zámeckém areálu Pálení čarodějnic. (ber)

Komentáře

... Přesto pokud na zámek pojedete, o bohatý program nebude nouze... Myslíme, že se nemýlíme, když napíšeme, že se informace netýkají pouze věže, ale i programu, který čeká návštěvníky na Velikonoce. Proto foto zámku, věž je jeho součástí. Děkujeme za pochopení.

Proč tam máte snímek vstupní brány a článek pojednává o zámecké věži.To si teda neznalý člověk udělá velice špatný názor na Tovačov.Přitom snímků je k dispozici moře.Třeba zde.

https://www.google.com/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=12...

Poslat nový komentář