Hejlík zalistuje ve Faktor Merde

Hejlík zalistuje ve Faktor Merde
ilustrační foto

 

Cyklus LiStOVáNí pokračuje 10. dubna v 18 hodin v přednáškovém sále Národního domu scénickým čtením bestselleru FAKTOR MERDE Stephena Clarka.

„Kultovní autor bestsellerů Merde Stephen Clarke se po roce vrací do Česka, aby doprovodil LiStOVáNí Lukáše Hejlíka při uvedení své páté knihy s názvem Faktor Merde. Návštěvníci se tak mohou těšit na britský humor z Paříže, na jarem a vtipem prosluněné LiStOVáNí, následnou diskuzi s autorem a autogramiádu jeho knih, které budou na místě samozřejmě k prodeji,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková.

Angličan Paul West touží žít svůj pařížský sen a opravdu se přitom snaží zbytečně nedráždit Francouze. Jenže ne zrovna úspěšně. Jeho byt je tak malý, že si musí bagety krájet napůl, aby se mu vešly do kuchyně, a jeho průzkum francouzské cuisine málem vyústí ve všeobecnou stávku. Navíc to vypadá, že jej pronásleduje bývalá přítelkyně. A zatímco Paulovi hrozí vystěhování, ztráta práce a bankrot, postupně mu dochází, že jeho osobní faktor merde může vyvolat pořádný poprask.

„V současné době již chystáme i dvě poslední LiStOVáNí této divadelní sezóny. Mohu prozradit, že květnový pořad potěší obdivovatele cestovatelských legend Hanzelky a Zikmunda,“ nastínila Maršálková. Autoři dílu nazvaného Legenda H+Z budou listovat v cestopisech slavné dvojice, které po více než padesáti letech upravil Miroslav Zikmund, který se v únoru dožil v plné svěžesti 95 let.

(eze)

Poslat nový komentář