Květnové LiStOVáNí přiblíží legendární světoběžníky Zikmunda a Hanzelku

Květnové LiStOVáNí přiblíží legendární světoběžníky Zikmunda a Hanzelku
ilustrační foto pozvánka

 

Cyklus scénického čtení LiStOVáNí, kterému se v Městském divadle v Prostějově mimořádně daří, pokračuje 6. května v 18 hodin v komorním prostoru na jevišti za oponou pořadem Legenda Z + H (Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka).

„LiStOVáNí vyjímá z pestrobarevné žánrové palety jednu výjimku - cestopis. Jeho autory jsou opravdové legendy - Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka. Popasovat se s knihami, které více než po padesáti letech upravil nedávný jubilant Miroslav Zikmund, je opravdová výzva,“ svěřil se autor projektu, duchovní otec LiStOVáNí a populární herec Lukáš Hejlík a dodal: „Cílem tohoto LiStOVáNí bude Hanzelku se Zikmundem přiblížit dnešním generacím, kterým vše připadá naprosto samozřejmé a netuší, že tihle dva byli a navždy budou opravdoví frajeři“. V cestopisu, který vydalo nakladatelství Jota, zalistují herci Pavel Oubram a Tomáš Drápela.

Legenda Z+H je pátým pokračováním cyklu, které se těší mimořádnému zájmu diváků. „Prostějov mohu v souvislosti s návštěvností směle nazvat skokanem roku,“ vysekl Hejlík poklonu publiku při jednom z posledních pořadů. Také ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková se netají radostí nad návštěvností: „Přízeň obecenstva nás motivuje k dalším pořadům. Na červen chystáme poslední LiStOVáNí v sezóně, které přiblíží knihu Holčička a cigareta současného francouzského spisovatele Benoîta Duteurtera.“ (eze)

Poslat nový komentář