Poslední LiStOVáNí v sezóně: Holčička a cigareta s Lukášem Hejlíkem

Poslední LiStOVáNí v sezóně: Holčička a cigareta s Lukášem Hejlíkem
ilustrační foto internet

 

ListOVáNí Lukáše Hejlíka představí v pátek 6. června v 18 hodin v prostoru na jevišti za oponou Městského divadla v Prostějově další skvělou knihu. Projekt scénického čtení má tentokrát na programu bestseller Holčička a cigareta jednoho z nejzajímavějších současných francouzských spisovatelů Benoita Duteurtre.

„Hrdina knihy - čtyřicátník zaměstnaný na magistrátě - se dětinsky bouří proti světu plovoucímu v katastrofálně znečištěném vzduchu a zavalovanému všemožnými zákazy, proti vládě nevychovaných emancipovaných dětiček. V práci si chodí na záchod potají vykouřit cigaretu. Je přistižen pětiletou holčičkou a tím pro něj začíná pekelná spirála vyšetřování, věznění a marné snahy obhájit se účastí v apokalyptické televizní reality show,“ nastínil děj protagonista pořadu Lukáš Hejlík, který bude účinkovat spolu s herečkou Petrou Bučkovou. Návštěvníci posledního LisTOVáNí v sezóně 2013-2014 si mohou opět zakoupit autorem podepsanou knihu.

Městské divadlo v Prostějově uvedlo od ledna celkem šest pořadů, v nichž představilo šest bestsellerů. „Cyklus se setkal s mimořádnou odezvou publika. Proto jsme se po dohodě s duchovním otcem projektu Lukášem Hejlíkem rozhodli vypsat na příští sezónu nové předplatné nazvané LiStOVáNí,“ prozradila ředitelka divadla Jana Maršálková novinku příští divadelní sezóny. Pořady se budou stejně jako dosud konat v komorních prostorách na jevišti za oponou nebo v přednáškovém sále. Na Lukáše Hejlíka a jeho tým se mohou podle ředitelky těšit také děti školou povinné a studenti, kterým LiStOVáNí velmi přitažlivou formou zprostředkovává literaturu již několik let.

(eze)

Poslat nový komentář