Manželský trojúhelník: Štěpnička, Slavíková, Beneš

Manželský trojúhelník: Štěpnička, Slavíková, Beneš
ilustrační foto

 

Manželský trojúhelník, v němž postavy zápasí mezi sebou o své vlastní já. Tak lze charakterizovat inscenaci Play Strindberg pražského Divadla Metro, kterým Městské divadlo v Prostějově ve středu 24. září v 19 hodin zahájí novou abonentní sezónu.

Představení s hvězdnou trojicí Jiří Štěpnička, Zuzana Slavíková a Vladislav Beneš je určeno pro skupinu 5P, k dispozici jsou také doprodejové vstupenky.

„Hostování člena Národního divadla Jiřího Štěpničky je velkým svátkem, doposud na zájezdy nejezdil nebo jen zcela výjimečně. Jednu takovou výjimku učinil před šesti lety právě pro Prostějov. Publikum si jistě vybaví jeho mimořádný výkon v komedii Libertin, která zvítězila v prvním ročníku přehlídky Aplaus,“ uvedla ředitelka divadla Jana Maršálková.

Jeden z nejvýznamnějších světových dramatiků 20. století Friedrich Dürrenmatt si hru staršího dramatika Augusta Strindbergra nevybral k přepracování náhodou: našel v ní dokonalou předlohu k tomu, aby se zrodily skvěle vystavěné dialogy, které mistrně popisují nekonečný manželský souboj. Komedie, které se Divadle Metro ujal režisér Gustav Skála, slibuje díky hereckým výkonům dobrou zábavu. (eze)

Poslat nový komentář