V Prostějově se natáčejí Četnické trampoty

V Prostějově se natáčejí Četnické trampoty
ilustrační foto

 

Prostějov si filmaři vybírají k natáčení docela často. Zajímá je naše radnice, zámek, ale i Kováříkova vila na náměstí Padlých hrdinů. Tam se kamery televizních štábů otáčejí v těchto dnech. Zatímco radnice se v záři reflektorů objevila 31. října, 5. a 6. listopadu se filmaři přesunou právě k již zmíněné vile.

„Česká televize, Televizní studio Brno zde bude natáčet televizní dobový seriál – Četnické trampoty,“ potvrdila informaci redakci Zdeňka Barvová z odboru dopravy prostějovského magistrátu. Náměstí bude v tyto dny pro běžný provoz uzavřeno.

Zatímco v dřívějších letech jsme ve městě mohli potkat třeba Zlatu Adamovskou, nebo nedávno zesnulého brněnského herce Erika Parduse, kteří účinkovali v Četnických humoreskách, dnes můžete „natrefit“ třeba na Pavla Zedníčka, Danu Batulkovou, Roberta Hájka či Martina Donutila.

Četnické trampoty se začaly natáčet letos začátkem září. „Novým kriminálním seriálem chceme navázat na úspěch Četnických humoresek, děj se také odehrává v období první republiky a v hlavních rolích vystupují četníci. Tím však podobnost s Četnickými humoreskami končí,“ říká kreativní producent David Ziegelbauer. Podobnost s původními humoreskami ale nehledejte, podle tvůrců jde o zcela jiný žánr, čistě historicky provedenou kriminálku. Režie se ujali Pavel Jandourek, Dan Wlodarczyk a Peter Bebjak .

V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. „V letošním roce budeme natáčet do konce listopadu, v příštím roce v období od března do května,“upřesňuje výkonná producentka Darina Levová. Základní četnickou stanici filmaři vybudovali na zámečku v Lesním Hlubokém u Velké Bíteše, natáčet budou mimo Prostějova také v Jimramově, Luhačovicích, Lomnici u Tišnova, Lednici, Hošticích a Mrákotíně. (ber)

Poslat nový komentář