Trojnásobný vítěz Velké pardubické v Národním domě!

Trojnásobný vítěz Velké pardubické v Národním domě!
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Trojnásobný vítěz Velké pardubické v Národním domě!

 

Lubomíra Petríková, šestadvacetiletá malířka, otevřela svoji výstavu obrazů úderem šesté hodiny večerní v kavárně Národního domu. Úvodního slova se jako vždy v těchto prostorách ujal Miroslav Švancara, o kulturní doprovod se postaraly tři dámy Formanovy - Alžběta, Tereza a Jaroslava - písněmi raně barokních skladeb.

"Lubomíra Petríková se narodila ve Slovenském Popradu. Ačkoliv byla rodiči vedená k hudbě, přitahovalo ji vždy více kreslení. Od malička milovala koně, od dvanácti začala na koních jezdit, věnovala se i parkurovému skákání. Následně propadla kráse dostihů a anglickým plnokrevníkům, kteří ji uchvátili více než kteréhokoliv jiné plemeno", započal vyprávění o cestě Lubomíry Petríkové do Národního domu Miroslav Švancara.

Kreslířskou doménou Lubomíry Petríkové jsou portréty suchým pastelem a tužkou. "Začínala jako samouk, ale už brzy se stihla zapsat do povědomí umělecké a dostihové veřejnosti kresebnými studiemi portrétů slavných koní jako sixteen, Trezor nebo Trip to Rhodos", popisoval začátky Petríkové Švancara s tím, že právě díky maximálnímu důrazu na detail se autorce dokonale daří vystihnout nejen zevnějšek portrétovaných koní, ale podle mnohých i jejich duše.

Výstava obrazů s názvem KONĚ probíhá v době, kdy v prostějovském Národním domě proběhne jubilejní XX. Galavečerčeského turfu, každoroční největší společenská událost rovinových a skokových jezdců, trenérů, stájí a chovatelů ČR.

Vernisáže se účastnil i Zdeněk Matysík, trojnásobný vítěz Velké pardubické, nositel ceny Českého klubu fair play při ČOV, nositel ceny Fair play mezinárodního fóra v Paříži. (red)

Poslat nový komentář