Město obdrží dotaci na Wolkrův Prostějov, možná budou recitovat politici

Město obdrží dotaci na Wolkrův Prostějov, možná budou recitovat politici
ilustrační foto

 

Rada města Prostějova doporučila Zastupitelstvu schválit přijetí neinvestiční dotace od Olomouckého kraje v rámci přímé podpory významných kulturních akcí Olomouckého kraje v roce 2015. Další dotaci poskytlo ministerstvo kultury. Pokud bude účast menší, navrhuje rada vyslat do soutěže politiky.

„Zastupitelstvo Olomouckého kraje schválilo dotaci ve výši 140 tisíc korun na částečnou úhradu nákladů spojených s přípravou a realizací 58. ročníku festivalu poezie Wolkerův Prostějov 2015, který proběhne ve dnech 16. – 20. června 2015,“ informovala Ivana Hemerková, náměstkyně primátora. Další dotaci ve výši 280 tisíc korun poskytlo ve středu ministerstvo kultury. „Přijetí obou dotací musí schválit zastupitelstvo, ale myslím, že s tím problém nebude,“ dodala Hemerková.

Podle jejich slov je zájem veřejnosti o shlédnutí vystoupení menší, recitátorů ale neubývá. „Wolkerův Prostějov má tradici, laureáti se prosazují v dalších prestižních soutěžích. A není to jen mládež, přehlídky se účastní i dospělí a senioři. Výjimkou nejsou ani divadla poezie,“uvedla Hemerková. Prostějov podle jejich slov víc než dobře reprezentuje mimo jednotlivců i Divadlo Point.

Pokud by účastníků Wolkerova Prostějova ubylo, mají radní jasno. „Vytvořili bychom kategorii recitujících politiků. V regionu jich máme myslím dost,“ dodal s úsměvem náměstek primátora Zdeněk Fišer. (ber)

Poslat nový komentář