Divadelní pokladna spustí v pondělí prodej na novou sezónu

Divadelní pokladna spustí v pondělí prodej na novou sezónu
ilustrační foto firmy.cz

 

Setkání s hereckými hvězdami a mnoha divadelními soubory v nové sezóně 2015-2016 opět nabídne Městské divadlo v Prostějově. Prodej nového abonmá pro čtyři divadelní skupiny, cyklus abonentních koncertů, pohádkové předplatné pro děti a rodiče a předplatné cyklu LiStOVáNí bude zahájen v pondělí 29. června a skončí v sobotu 11. července. „V tomto období rezervujeme místa současným 1806 předplatitelům,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková. Prodej bude pokračovat od 10. srpna do 3. září, v této době již budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům. 

Všichni současní abonenti obdrží poštou informační brožury s bohatou programovou nabídkou. Propagační materiály jsou k dispozici také v pokladně divadla a informačním centru, které sídlí v pernštýnském zámku. Údaje je možné vyhledat také na webu: www.divadloprostejov.cz.

„Zaznamenali jsme informace, že předplatné lze zakoupit pouze on-line přes internet. Ale je tomu právě naopak. Předplatné prodáváme pouze v divadelní pokladně, “zdůraznila ředitelka Maršálková.

Vzhledem k tomu, že Prostějov nemá vlastní soubor, je nabídka sestavena jako vždy z hostujících divadel. Z pražských scén se diváci mohou těšit na Dejvické divadlo, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo ABC, Švandovo divadlo, Divadlo Ungelt, Divadlo v Řeznické, Divadlo Radka Brzobohatého a další. „Do nabídky zařazujeme pravidelně také nejlepší oblastní divadla,“ prohlásila Maršálková a dodala, že ve výčtu nebude chybět Moravské divadlo Olomouc, Slezské divadlo Opava, Městská divadla v Brně, Kladně a Mladé Boleslavi, Východočeské divadlo Pardubice, Klicperovo divadlo Hradec Králové, Divadlo Petra Bezruče Ostrava či HaDivadlo Brno.

Z hereckých hvězd, na které se mohou diváci těšit, uvedla ředitelka jen některé: Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Martin Myšička, Vilma Cibulková, Dana Syslová, Michal Dlouhý, Simona Stašová, Petra Špalková, Igor Chmela, Tereza Kostková, Pavla Tomicová, Jana Štěpánková, Zlata Adamovská a další.

Zajímavá je také nabídka osmi koncertů, na nichž se představí významní sólisté i hudební seskupení. Předplatné Čtyřlístek, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení. „Ve Čtyřlístku už nám odrůstají první diváci, takže se uvolňují i hezká místa v předních řadách,“ upozornila ředitelka divadla.

Po první úspěšné sezóně pokračuje také abonmá pro příznivce scénického čtení LiStOVáNí, které v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců.

Programová brožura na sezónu 2015 -2016 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku Aplaus, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS.

V sobotu 21. listopadu se prostějovské divadlo poprvé připojí k mezinárodnímu projektu Noc divadel. „Společně s Divadlem Point chystáme několik drobných překvapení a představíme prostory divadla v trochu jiném světle,“ nastínila ředitelka Jana Maršálková.

(eze)

Poslat nový komentář