Muzeum nabídne holandské umění

Muzeum nabídne holandské umění
ilustrační foto plakát

 

,,Near to reality" je název nové výstavy, kterou bude možné zhlédnout v prostorách výstavních sálů Muzea a galerie v Prostějově od 11. září. Blízko k realitě se tak budou moci návštěvníci dostat až do 22. listopadu.

Nová mezinárodní výstava současného holandského umění nabídne díla profesora Maartena Welbergena, působícího na Wackers Academy Amsterdam, a jeho životní partnerky akademické malířky Zuzany Albrechtové.

Výstava bude zahájena o den dříve slavnostní vernisáží, která proběhne v prostorách hlavní budovy prostějovského muzea 10. září od 17 hodin za přítomnosti obou autorů a ambasadora výstavy, bývalého hráče světoznámého klubu Ajax Amsterdam Zděňka Grygeru.

A co k nově připravené výstavě sdělil PvNovinkám galerista a bývalý fotbalista Jidřich Skácel? ,,Maarten Welbergen je známý svým specifickým a osobitým stylem a technikou úzce spjatou s holandskou tradicí, kterou často prezentuje ve své tvorbě. Tvoří nejen na klasická plátna, ale svoji práci doplňuje i o tzv. cut-out, který dodává jeho dílům téměř sochařský vzhled."

 

Poslat nový komentář