Band-A a Proměny na zámku!

Band-A a Proměny na zámku!
Foto vecernikpv.cz

V pátek 18.9. se uskutečnila již čtvrtá akce projektu Tisíc not na zámku. Představila se na ní čtyřčlenná prostějovská kapela Band-A s vlastní autorskou tvorbou.
Dva mladí pánové a dvě mladé slečny ukázali, že v Prostějově kvetou velké hudební talenty.

Publikum zaujali zejména zpěváci a multiinstrumentalisté Patrik Ozzy Zatloukal a Pavla Aschenbrennerová.
Bylo znát, že zpívají "své" písničky. Hudba i procítěný zpěv jim šly přímo od srdce. Každá písnička představovala osobní prožitek či příběh.
Zpěvačky sboru Proměny, který akci pořádal, si s kapelou podle tradice zazpívaly symbolicky jednu píseň. Tou byla jediná neautorská skladba - slavný Cohenův hit Halleluyah. "Není tak docela pravda, že píseň byla neautorská, vlastním českým textem ji totiž opatřil další prostějovský muzikant, Michal Mariánek", uvedla s úsměvem jedna z pořadatel Martina Radkovičová.
Je velká škoda, že toto zajímavé vystoupení zhlédlo jen několik desítek posluchačů. Kdo koncert nestihl, tomu můžeme vřele doporučit návštěvu kavárny Avatarka, kde Band-A zahraje v pátek 25. září.
A na finálové představení Tisíce not na zámku se můžete těšit o týden později, v pátek 2.10. Představí se Proměny, olomoucký Komorní sbor Lenky Dohnalové-Mlynářové a TapTýda z Loučné nad Desnou s doprovodnou kapelou. O akci budou PVNovinky v příštích dnech podrobně informovat. (red)

Poslat nový komentář