Koncert Szidi Tobias již dnes!

Koncert Szidi Tobias již dnes!
ilustrační foto MD

Pokud máte rádi šanson, bude pro vás jasnou volbou návštěva Městského divadla v Prostějově. Na divadelních prknech vystoupí mimořádná slovenská šansoniérka s maďarskými kořeny Szidi Tobias.

Na koncertu nazvaném Jolanka zazní mimo jiné i písně z posledního stejnojmenného alba umělkyně. Poté, co pěveckou kariéru ukončila Hana Hegerová, převzala pomyslné žezlo první dámy českého šansonu právě Szidi Tobias.

Za velký objev zpěvačku označil také uznávaný přední český hudební kritik Jiří Černý. „Szidi si na desce obléká písně jako šaty ze šatníku. V každé dokáže být jiná a do každé si doplní nějakou cetku, drobnost, cingrlátko, prostě něco, co najde nebo má po ruce. Szidi miluje příběhy obyčejných lidí a je to z jejich písní cítit. Vybírá si texty, které působí velmi osobně, ale najdeme se v nich všichni. Zpěvačka má na tomto albu několik tváří. Dokáže být něžná i provokující, bláznivá i pokorná, ze všeho nejvíc však upřímná,“napsala kritika o interpretce, která je také výtečnou slovenskou herečkou. Účinkuje v inscenacích Slovenského národného divadla a dalších bratislavských scén  ̶  Divadla Astorka Korzo ’90 a Štúdia L+S.

„Szidi Tobias přivítáme v Prostějově již podruhé. Asi před třemi lety jí publikum aplaudovalo na koncertě uspořádaném po vydání alba Do vetra,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková a doplnila, že pro české publikum šansoniérku objevil Michal Horáček, spolupracoval s ní i Petr Hapka.

„Hudbu k poslednímu albu zkomponoval Milan Vyskočáni, jeden text napsal Milan Lasica, ostatní jsou z pera Petera Lipovského. Poprvé si jednu píseň otextovala i sama interpretka Szidi Tobias,“ uzavřela ředitelka Maršálková.

Koncertu nazvaný Jolanka uvede Městské divadlo v Prostějově v pondělí 15. února 2016 v 19 hodin. (MMP)

Poslat nový komentář