Knihovna zve na prázdninový program!

Knihovna zve na prázdninový program!
ilustrační foto MMP

Léto. Pro děti čas prázdnin, pro dospělé čas dovolených. Minulý rok byla knihovna kvůli revizi knihovního fondu na měsíc uzavřena, letos tomu tak nebude. Oba prázdninové měsíce si budete moci přijít vybrat knižní společnice pro teplé letní večery, svěží slunečná rána, nebo třeba i horké chvíle u vody. A protože léto patří hlavně dětem, připravili v knihovně program především pro ně, a to tak, aby je nejen poučil, ale i příjemně zabavil. Na své si přijdou všichni šikulové, posluchači pohádek, luštitelé a milovníci pizzy. Hraví dospělí se mohou těšit na čtenářskou nebo luštitelskou soutěž.

Dny šikulůVšichni malí kreativci a tvořilky zbystřete pozornost! Každou prázdninovou středu, ať už bude parno nebo deštivo, můžete přijít od 12.00 do 13.30 hodin do knihovny pro děti a mládež na Vápenici a z připraveného materiálu si vyrobit drobné dárečky a různé upomínkové předměty.

Čtení pohádek a příběhůPokud vás už prázdninové lenošení na sluníčku u vody nenaplňuje, přijďte si odpočinout do příjemného chládku knihovny pro děti a mládež. Vždy ve čtvrtek od 10 do 11 hodin vám k tomu budeme číst do ouška. Ať je vám let kolik chce, můžete se pohodlně usadit a zaposlouchat do příběhu.

Pizza kvizMáte doma chytrá a soutěžení chtivá dítka a nevíte co jim uvařit ke čtvrtečnímu obědu? Máme pro vás řešení – pošlete je na náš Pizza kviz. Každý čtvrtek v pravé poledne budeme v knihovně pro děti a mládež luštit hádanky, křížovky a kvízy. Tři nejrychlejší luštitelé dostanou čerstvou pizzu, takže při troše štěstí máte po starostech s obědem.

Letní čtenářská výzvaAni dospělí čtenáři nepřijdou v létě zkrátka. Připravili jsme pro vás Letní čtenářskou výzvu. Kdo si v průběhu července a srpna půjčí a přečte minimálně šest knih, které splňují kritéria výzvy, bude zařazen do slosování o ceny z Knihkupectví Kosmas. Více podrobností k letní výzvě najdete na adrese www.knihovnapv.cz/vyzva.

Luštění s knihovnouS knihovnou si můžete zasoutěžit i jinak. Na ukrácení dlouhé chvíle i k procvičení „malých šedých buněk“ pro vás máme soutěžní křížovku, doplněnou osmisměrkou. Vyzvednout a vyplněné zase odevzdat je můžete v knihovně a na dalších místech v Prostějově. Ze správných odpovědí po prázdninách vylosujeme pět šťastlivců, kteří od Knihkupectví Kosmas dostanou knižní odměnu. (Zdroj Knihovna Pv)

Poslat nový komentář